Space Iklan

Monday, March 4, 2013

Biografi Ahmad Héryawan Dalam Bahasa Sunda



Ahmad Heryawan
Ahmad Héryawan (éjahan asli: Ahmad Heryawan, gumelar di Sukabumi, 19 Juni 1966, yuswa 47  taun) nyaéta saurang pulitikus Indonésia sarta gubernur propinsi Jawa Kulon nu ayeuna keur ngajabat. Taun 2013, Ahmad Héryawan kapilih jadi Gubernur Jawa Kulon pikeun période 2013-2018 babarengan jeung wawakilna Deddy Mizwar.

Biografi




Ahmad Heryawan gumelar di Sukabumi 19 Juni 1966. Atikan ti tingkat SD nepi ka SMA dianggeuskeun di Sukabumi, sedengkeun tingkat sarjana di Fakultas Sareat LIPIA Jakarta warsih 1992.



Anjeuna jadi anggota DPRD DKI Jakarta 1999, ayeuna manehna oge aktif ngabina di sawatara yayasan sosial, pemberdayaan balarea serta lingkungan. Sajaba minangka pulitikus serta mubaleg, Ahmad Heryawan kungsi ngajar di sawatara paguron luhur. Ahmad Heryawan nyekel kalungguhan minangka Pupuhu Umum PB Persatuan Umat Islam (PUI) saprak warsih 2004-ayeuna, saterusna anjeuna nyekel kalungguhan Wawakil Pupuhu DPRD Propinsi DKI Jakarta periode 2004-2009.

Taun 2008, Ahmad Heryawan kapilih jadi Gubernur Jawa Kulon pikeun priode 2013-2018 minangka calon ti Partai Keadilan Sejahtera (PKS) babarengan jeung wawakilna Deddy Mizwar.



Pilkada Jawa Kulon 2013

Milangkala ngahadep ka acara pemilihan kepala daerah (gubernur) kanggo propinsi Jawa Kulon nu bade dilangsungkeun taun 2013, Partey Keadilan Sejahtera ngusahakeun tiasa koalisi sareng sabaraha hiji partey nu aya di DPRD Jawa Kulon, nu tujuanna supaya tiasa nyandak salah sahiji kader ti parteyna janten Gubernur di pilkada taun 2013.



Hasil ieu nganteurkeun Ahmad Héryawan-Deddy Mizwar janten gubernur Jawa Kulon anu ka dua kali 2008-2013 jeng 2013-2018 perolehan 6.515.313 suara (32 persen).

Organisasi
  • Pupuhu Majelis Pemuda PP PUI (1991-1999)
  • Pupuhu PP PUI Bidang Kepemudaan (1999-2004)
  • Pupuhu Umum PUI (2004-ayeuna)
  • Pupuhu Umum DPW Partai Keadilan DKI Jakarta (1999-2003)
  • Anggota Dewan Syariah DPP Partai Keadilan (2000-2001)
  • Pupuhu Umum DPW PKS DKI Jakarta (2003-2006)
  • Pupuhu Majelis Pertimbangan Wilayah PKS DKI Jakarta (2006-ayeuna)
  • Anggota Komite Pengawas BAZIS DKI Jakarta (2002-2005)
  • Pupuhu Komite Pengawas BAZIS DKI Jakarta (2005-ayeuna)
  • Pupuhu Dewan Pendiri Yayasan Empati Sesama (2001-2006)
  • Pupuhu Dewan Pembina Yayasan Empati Sesama (2006-ayeuna)
  • Pupuhu Dewan Pengawas Yayasan Insan Madina (2006-ayeuna)
  • Anggota Dewan Pembina GOKASI DKI Jakarta (2005-ayeuna)
  • Anggota Forum Silaturahim Masyarakat Betawi (2005-ayeuna)
  • Anggota Kaukus Lingkungan (2006-ayeuna)
Karir
  • Dosen Lembaga Dakwah Islam Alhikmah
  • Dosen Universitas Ibnu Khaldun
  • Dosen teu tetep FE Extention UI
  • Pupuhu Fraksi Partai Keadilan DPRD DKI Jakarta taun 1999-2004
  • Anggota Panitia Anggaran DPRD DKI Jakarta taun 1999-2004
  • Anggota Komisi C Bidang Anggaran DPRD DKI Jakarta taun 1999-2002
  • Anggota Komisi E Bidang Kesejahteraan Rakyat DPRD DKI Jakarta taun 2002-2004
  • Wawakil Pupuhu DPRD DKI Jakarta taun 2004-2009
  • Gubernur Jawa Kulon 2008-2013
  • Gubernur Jawa Kulon 2013-Ayeuna
Sumber : Wikipedia

Artikel Terbaru :

Artikel terakhir diperbaharui 21-08-2014 (7776 views)

2 comments:

Mohon Perhatiannya yang ingin berkomentar :

1. Berkomentarlah yang baik dan sopan
2. Tidak dianjurkan meletakan link hidup
3. Disarankan berkomentar sesuai postingan
4. Mohon bershabar apabila komentar belum admin balas
5. Dianjurkan berkomentar menggunakan alamat Url untuk Backlink